Bakgrund

leif_liten02

Leif Mellberg föddes i Södertälje men växte sedan upp på Stora Kungsladugårdens domäner utanför Nyköping. Han lärde sig cykla på sitt första fordon, en trehjuling, innan han ens kunde gå. Självklart förseddes sedan trehjulingen med en motor, och Leif trimmade huskatten att sitta bak på det lilla flaket.

Några år senare fortsatte det med en gammal 98-kubikare, en lätt motorcykel som Leif fick i sina händer som 7-8-åring. Han putsade upp den och sedan fortsatte det bara. För att få pengar till bensin trimmade han mopeder åt halva Nyköping, med den ökända polisen Tystberga-Nisse hack i häl. Men som tur var så var det inte förbjudet att trimma mopeder, bara att framföra dem. Så Leif klarade sig.

leffes_husqvarna

Som 16-åring fick han sin första bil. Han hade inte så gott om pengar, så han köpte istället billigt och byggde om med amerikanska motortidningar som förebild. Han byggde om sin Opel Kapitän med belysning i grillen, högtalare under huven och stoppljus på taket – och där började hans bilbyggarkarriär.

När han en dag fick se sin mor använda en flitspruta, en handpumpad spruta som hon använde till malmedel, lånade han den och lyckades lacka hela sin bil. Han övergick sedan till lackning med dammsugare i samband med inköpet av hans första jänkare, en Ford Customline.

leffes_ungdom_04

Leif arbetade som bilplåtslagare och där lärde han sig använda tenn och gassvets istället för plastic padding, som på den tiden var förbjudet bland bilplåtslagarna. Han gjorde ett snabbt besök på yrkesskolan för bilmekaniker, men blev snabbt relegerad på grund av olovlig körning. På fritiden lackade han motorcyklar och bilar i en liten verkstad vid Tuna Motell i Svalsta. Motivlackning var populärt, och Leif skapade många unika konstverk.

1974 sade Leif upp sig och startade en egen kombinerad lack- och bilplåtslagarverkstad.

Foton: privat

 

Karriären

Leif Mellberg kontaktade tidningen Bilsport 1979 då de började skriva reportage om Vallåkra-gängets trimmade och ombyggda volvobilar – även i Nyköping fanns det folk som byggde om europeiska bilar!

 

om_leffe_01
 

Leif hade varit delaktig i de flesta bilarna i Nyköping och stog i centrum när de sedan fick sitt reportage. Det blev början på hans karriär. Just då åkte Leif själv runt i en röd VW Typ 1 från 1964 kallad ”Impossible Dream”.

 

red_baron_01

 

Det första uppdraget Leif fick från Saab var att tuffa till en Saab 99 från 1970. Det lyckades han med och bilen fick namnet ”Red Baron”.

 

om_leffe_02
 

En av Leif Mellbergs mest omtalade bilar, är den så kallade ”Måsvinge-saaben” – ”Blue Spirit”. Det var en ombyggd Saab 99 EMS årsmodell -76 som hade fått vingar, och det blev hans första milstolpe i karriären. Den vann många priser och var under flera år stilbildare för andra bilbyggare. Med ”Blue Spirit” blev Leif berömd och beställningarna började strömma in.

 

om_leffe_04
 

Mellbergs nästa bygge blev en 6-hjulig och förlängd volvo 245 som företaget Proffs-Unicar skulle använda i PR-syfte – ”Proffs-volvon”. Inte långt därefter byggde Leif även en 6-hjulig Saab, ”Turbo-sexan”, tillsammans med Tore Ström åt ett företag i Uppsala.

 

om_leffe_06

 

Tillsammans med Saabs dåvarande designchef Björn Envall skapade Leif ( på bara 3 månader!) en sportbil med många tekniska finesser och solceller på taket. Den premiärvisades våren 1985 och var en sensation – Saab 900 Turbo 16 EV-1.

 

om_leffe_09

Sommaren 1985 var det dags för premiärvisning av vad som kom att kallas Mellbergs andra milstolpe i karriären. Måsvinge-volvon byggd på en ny kaross från Volvo 242, utrustad med en av Volvos första 16-ventilsmotorer.

 

Beställningsjobben strömmade in hos Leif och han åtog sig det mesta. I en artikel i Bilsport (nr.1-2, 2009) berättar Gert Karlsson att de i snitt publicerade två bilar per år under Leifs intensivaste period under 80-talet. ”-Man fattade knappt hur han orkade hålla ett sånt högt tempo. Karl´n verkade aldrig tröttna. Ändå jobbade han nästan för jämnan.” Leif fick bygga ut och anställa mer personal för att hinna med.

 

om_leffe_10

 

Tidningen Teknikens Värld gav Leif Mellberg 1986 uppdraget att bygga bilen Saab Speeder. Här hade Leif nästan helt fria händer att göra vad han ville med ursprungsmodellen Saab 900, och resultatet blev en av hans egna favoriter.

 

om_leffe_08

 

Efter nästan 3 års tystnad i bilmedierna presenterade Mellbergs 1991 sin sista milstolpe i karriären – ”projekt Maya”. Tillsammans med industridesignern Sune Envall hade Mellberg tagit fram en sportbil som fick både tyskar och italienare att kasta in handduken.

Foton: privata, tidningen Bilsport, tidningen Automobil

 

Minnet lever vidare…

 

leffeFoto: Hans Åke Runell
 

Leif Mellberg gick bort i februari 1993 efter en tids sjukdom. Han insjuknade i cancern malign melanom, en elakartad typ av hudcancer. Efter behandling var han ”frisk” en kortare tid, för att några år efter det få beskedet att cancern spridit sig över hela kroppen. Han blev endast 49 år gammal och efterlämnade en stor sorg och saknad hos både vänner, familj, arbetskamrater, kunder och de som med spänning följt hans utveckling inom bilvärlden.

 

om_leffe_12Foto: privat

Än idag pratas det om Mellbergs bilbyggen och han ses som en legend inom bilvärlden. Han vilar nu på kyrkogården i Stigtomta utanför Nyköping.

Tidningen Bilsport instiftade efter Leifs bortgång ”Mellberg-stipendiet” som ska uppmuntra unga lovande bilbyggare till fortsatt utveckling i Mellbergs anda.