Lite onödiga (men ibland lite roliga) fakta…

Visste du att Leif byggde mer än bara bilar, att han en gång krävdes på 1 miljon av en kund eller att en av hans bilar setts i en Hollywoodfilm?

 

Mellbergs bil i en Hollywood-film

Saab EV-1 kan skymtas i bakgrunden på filmen ”Back to the future II” från 1989. Det brukade sägas att Leif låg före sin tid med sina bilbyggen, och det verkar ju stämma med tanke på filmens titel och tema..

 

back_to_02

 

back_to_01

 
 

Blue Spirit på DVD

Cameo film är ett litet produktionsbolag med historiska och tekniska dokumentärfilmer som specialitet. Hos dem hittar du en DVD om Leif bygge av måsvingesaaben ”Blue Spirit”.

”Den här DVDn visar hur mästarnas mästare Leif Mellberg omvandlar en 1976 års Saab EMS till festivalvinnaren ”Blue Spirit”. Filmen visar customizing på hösta nivå. Yrkesskicklighet kombinerad med konstnärlighet.” – Cameo film

 
 

Törstig?

loranga_03

 
Lorangaburk a´la Mellbergs Custom.

Burken beställdes av företaget Flavoring som tillverkade drycken Loranga. Burken var åtta kubikmeter, inrett med två stycken kylskåp på vardera 110 liter, förvaringshyllor och tvättställ med rinnande vatten. För att den skulle kunna fungera överallt så kunde den gå på 220 volt, 12 volt och på gasol. Den hade även anslutning för ett yttre bensindrivet elverk. Dessutom var den utrustad med en stereoanläggning modell större.

Det tog Leif 550 timmar att bygga burken. Den var helt och hållet byggd i handknackad plåt. Det enda Leif hade att gå efter när han byggde den var en lorangaburk i vanligt format. Bara lacken på burken tog en vecka, då varje färg behövde en egen schablon och sprutas var för sig.

 

lorangaburken

 
 
Leif krävdes på nära en miljon

Fordonia AB i Stockholm krävde 1988 Leif på närmare en miljon då en specialbeställd lyxjaguar visade sig bli svårsåld. Anledningen var att Jaguar presenterade en liknande men billigare bil.

Leif hade fått i uppdrag att bygga en cabriolet av Jaguars sportmodell XJS. En bil med jättelik V12-motor, skinninredning och jakarandapaneler som i standardutförande kostade ca.450 000 kr. Efter att Leif byggt om den till en cabriolet, lagt på en exklusiv lack och låtit sy upp cabriolet och inredning landade notan på 196 000 kr inkl.moms.

Men närr bilen hämtades ut i augusti 1987 ville Fordonia inte betala den dyra notan och lyckades till slut få ned priset till 156 000 kr. VD:n för Fordonia påstog sedan att de gått med på att lösa ut bilen för 156 000 kr för att Leif samtidigt lovat att köpa tillbaka bilen för 650 000 kr om den inte gick att sälja.

-”Idiotiskt, jag har aldrig gett något löfte om att köpa tillbaka bilen..” sa Leif och fick stöd från flera vittnen.

Kravet på att Leif skulle köpa tillbaka bilen kom som ett brev på posten då det blev känt att Jaguar skulle komma med en egen cabriolet, som dessutom var ca. 100 000 kr billigare! Fordonia som hade tänkt tjäna storkovan på Mellbergs specialbygge hade gjort en felsatsning och stod helt plötsligt med en inte längre lika unik, svårsåld bil.

Leif tog först kravet som ett skämt när det dök upp julen 1987. Men i september 1988 krävdes han på 650 000 kr plus ränta och rättegångskostnader – sammanlagt närmare en miljon!

Men Leif kunde pusta ut då Nyköpings Tingsrätt ogillade kravet från Fordonia AB. Tingsrätten kunde inte finna att det ingåtts något muntligt avtal där Leif lovat att köpa tillbaka bilen, och avvisade därför Fordonias krav.

 

stamning

 

Fråga Mellberg

Tidningen Teknikens Värld fick en sakkunnig rådgivare till sina läsare då Leif fick sin egen spalt, ”Fråga Mellberg”, i tidningen. Läsarna fick vända sig till honom med alla frågor som gällde om- och nybyggnad av bilar.

 

fraga_mellberg